Het heftigste jaar uit mijn (eigenlijk nog maar korte) leven. Ik denk dat dit jaar misschien wel het heftigste uit mijn leven zal zijn. Ik hoop het in ieder geval. Ergens voelt het als het meest pijnlijke, verdrietigste en moeilijkste jaar uit mijn leven. Maar al dat verdriet gaat gepaard met enorm veel liefde. Onze derde dochter Rosie bracht niet alleen de meest heftige storm met regen en onweer met zich mee. Ze gaf ons ook pure liefde, dat als warme zonnestralen op ons neerdaalden. Ze liet mij zien dat wij als gezin alles aankunnen. En dat we bij elkaar horen. Ik neem jullie mee in het afgelopen jaar. 2019, een jaar dat ik altijd bij me zal dragen. 

December 2018
We kijken uit naar het nieuwe jaar. Naar mijn verlof met een hele fijne zwangerschap. Een nieuw dochtertje is op komst. Ons gezin wordt completer.  Dit gaat ons jaar worden!

Maart 2019
Het jaar is eigenlijk nog maar net begonnen. Maar BAM! Daar is die klap. Het jaar waar we zo naar uitkeken verandert in een vreselijke nachtmerrie. Een nachtmerrie die écht waar blijkt te zijn. Dat o-zo perfecte jaar is niet meer. Het is weg. Ons mooie meisje komt stilgeboren op de wereld. 

Rouwen vs. liefhebben
2019 is een jaar waarin de grond onder me vandaan werd getrokken. Ik heb verdriet leren kennen dat ik nooit eerder had ervaren. Het is een jaar waarin ik zag aan wie ik echt wat heb in het leven. Maar het is ook het jaar waarin ons vierde wondertje werd verwekt. En dat wondertje liet me intens geluk voelen. Vier dochters, wat bijzonder dat dit ons gegeven is. En de liefde en trots die ik voor Rosie voel, zal nooit meer weggaan en groeit nog steeds met de dag. 

Ik ben erachter gekomen dat het leven in één seconde in een rollercoaster kan veranderen. Maar ook dat ik als mens altijd naar de positieve dingen kan blijven kijken, ondanks alle pijn en verdriet. Geniet van elke minuut van de dag! En ja, ook ik betrap me er nog vaak genoeg op dat dat niet altijd lukt. Maar dat is misschien wel logisch, toch?

Natuurlijk had ik deze onmogelijke pijn niet willen meemaken. En tegelijkertijd heeft het me een soort liefde gegeven voor Rosie dat ik absoluut niet had willen missen. En ook ons vierde wondertje had ik niet willen missen. 

Maar somewhere over the rainbow…
Ons nieuwe baby’tje zorgt voor zon en warmte in een stormachtig seizoen. Deze regenboogbaby is zó welkom! We kijken er dan ook naar uit om dit jaar vol verdriet én liefde af te sluiten en met volle moed 2020 in te stappen. Ook al voelt het dubbel. De tijd tikt verder. En maart 2020 wordt een lastige: de maand waarin we ons nieuwe wondertje mogen verwelkomen. Maar ook de maand waarin Rosie 1 jaar oud zou zijn en we terug zullen blikken op een jaar van rouwen en gemis. 

Ik kijk ernaar uit om onze meiden te zien genieten van hun nieuwe zusje. En dat we onze dierbaren bij ons hebben die ons het afgelopen jaar enorm gesteund hebben. Maar ook dat ik weer een huilende baby mag troosten, voeden en liefhebben. Ik wil weer alle mijlpalen van een nieuw leven ervaren. Met een gezond gezin en Rosie in ons hart. Meer hebben we niet nodig, gezondheid. En elkaar!

 

Geredigeerd door Natasja Faassen.