bij stilgeboorte/overlijden na de bevalling

Nadat onze dochter na een zwangerschap van ruim 40 weken stil werd geboren kregen wij de keuze om de watermethode toe te passen. Als je kindje stil wordt geboren is de kleur van de huid van je baby na de bevalling grauw en donker. Door de watermethode toe te passen trekt de kleur in een korte tijd helemaal bij naar lichtroze. Een prachtige methode die in eerste instantie misschien wat spannend lijkt. Wij vonden het in eerste instantie ook een eng idee om ons kindje in water te leggen maar we besloten na veel twijfelen om de watermethode toch te proberen. Achteraf was dit de beste keuze ooit en is al het twijfelen zonde van onze tijd geweest. Als wij direct het verschil hadden gezien in een folder hadden wij er nooit over hoeven twijfelen.

Daarom heb ik deze folder ontwikkeld; ik hoop dat ik andere ouders die in dezelfde nachtmerrie belanden in een korte tijd een mooi, liefdevol en duidelijk beeld kan geven over de watermethode zodat jullie kunnen beslissen of deze methode bij jullie past.

In de folder is onze ervaring te lezen en te zien. Ook vind je  tips hoe je de watermethode het beste kunt toepassen.

Mede door de watermethode hebben wij onze dochter een week bij ons thuis kunnen hebben.  Deze week is ons zo dierbaar. Want alle extra tijd met je overleden kindje is eenmalig en zo kostbaar. In zeer korte tijd maak je herinneringen voor je hele leven.

De folder is met liefde zorgvuldig samengesteld om ouders te helpen. Over de week met Rosie heb ik ook een blog geschreven waarin ik mijn ervaring als moeder deel.

Liefs,
Stef

De folder is te bestellen via het contactformulier en ligt bij verschillende ziekenhuizen in Nederland. De folder is niet uitsluitend voor ziekenhuizen gemaakt maar voor iedereen die er behoefte aan heeft. Graag wel in overleg.