Mijn lieve, mooie dochter. Ook al is vandaag je tweede verjaardag: je bent voor altijd mijn baby. Ik mis je. Maar ik ben je ook dankbaar dat je ons zoveel liefde en kracht geeft. Iedere dag.

Wat is er veel gebeurd, Rosie. Je bent inmiddels de grote zus van Kate. Toen onze wereld donker kleurde van verdriet en pijn, kwam daar onze zonnestraal. En ik weet het zeker: jij hebt Kate gestuurd. Jij past op haar. Jij laat je kleine zusje groeien en bloeien. In haar zien we jou terug.

Je bent een topzus. Dat weet ik, ook al zie ik je niet. En wat zou ik dat graag willen: je iedere dag zien, knuffelen en kussen. Jij geeft me de kracht om anderen te laten zien hoe mooi en waardevol onze week samen was. Ik heb zelfs een brochure over de watermethode gemaakt, voor andere vaders en moeders. Ik heb verteld dat het niet eng is, maar juist prachtig om nog tijd met je stilgeboren baby door te kunnen brengen.

En het verdriet dat ik nu bij me draag, is niet te vergelijken met het verdriet van ruim een jaar geleden. Het eerste jaar was het allemaal zo rauw. Zo pijnlijk. Bijna verstikkend. Maar het afgelopen jaar is de zon meer gaan schijnen. Ik heb nog steeds pijn. En verdriet. Maar het is anders.
Het zijn emoties die me soms ineens overvallen en voortkomen uit liefde. Je hebt mijn leven zoveel mooier gemaakt, Rosie. Je hebt geen idee. Door jou zie ik wat écht belangrijk is in het leven.


 

Lieve meid. Ik had je zo graag willen zien lopen, discussiëren met je zussen, je haartjes in de wind zien fladderen en zien knuffelen met je 3 zusjes. Hoe zou je eruit zien? Natuurlijk weet ik hoe je eruit zie Je blijft voor mij altijd die zachte roze baby, mijn baby.
Je bent altijd bij me, Rosie. Ik kan het gemis niet uitleggen, maar het zij zo. Het zal altijd bij me horen, net zoals jij altijd bij me hoort. Toch ga ik weer ‘gelukkig’ door het leven: met een fantastische man en met vier geweldige dochters.


 

Vandaag blazen we twee kaarsjes voor je uit, sturen we ballonnen naar je toe, eten we taart en vieren we het leven. En vieren we jou. Dat zullen we altijd blijven doen.

Kus,
Mama

 

 

 

Geredigeerd door: Natasja Faassen
Fotografie door: Bianca Rijkenbarg en Mijzelf
Alle Foto’s Bewerkt door Mijzelf